3min

Tags in dit artikel

, , ,

De IFA was dit jaar weer een groot succes, een van de bedrijven die een moeilijk jaar achter de rug hebben is Toshiba. Dat weerhoudt Toshiba Storage, een van de bedrijfsonderdelen van Toshiba, er niet van om met het vizier op de toekomst te komen met nieuwe producten en het aanbod te vereenvoudigen met een aantal kleuren.

Op de IFA zijn we op bezoek geweest bij Toshiba Storage en hebben we met zeven mensen in een vergaderruimte van 3m2 besproken waar voor Toshiba Storage de focus op ligt in de komende periode. Om te beginnen heeft Toshiba Storage begin dit jaar de SSD-producten allemaal van een kleur voorzien zodat er duidelijk onderscheid is tussen de producten en meteen duidelijk is in welke categorie of marksegment een product thuishoort.

De kleuren groen, rood en zwart staan namelijk alle drie voor hun eigen marktsegment. Groen zijn de instapproducten van Toshiba Storage en zijn gericht op de onderkant van de markt, in het middensegment is gekozen voor de kleur rood en de echte high-end producten met het forste prijskaartje is de kleur zwart gekozen. Op die manier is het ook voor verkopers eenvoudiger om een goed model te adviseren.

Tijdens de krappe maar gezellige meeting met Toshiba Storage, benadrukt het bedrijf dat alle producten volledig in eigen huis worden ontwikkeld. Toshiba beschikt over eigen fabrieken die alle chips kunnen produceren en vervolgens ook kunnen assembleren. Voor degene die echt goed op de hoogte is weet dat Toshiba zijn fabrieken deelt met Sandisk en dat de bedrijven samen optrekken voor de ontwikkeling en productie van nieuw flashgeheugen.

Toshiba Solid State Drive A100

Tijdens de IFA heeft Toshiba Storage de Toshiba Solid State Driv
Op de IFA toont Toshiba de Solid State Drive A100, dit is een 2,5 inch SATA III-SSD die ideaal is voor upgraders. Toshiba gaat met de A100 proberen om mensen met een laptop en desktop-pc proberen te overtuigen om de overstap te maken naar deze SSD. Zoals je op de foto kan zien is het een rood doosje en dus een midrange-product. De A100 komt eind september beschikbaar in een capaciteit van 120GB en 240GB, qua prijs moet je denken aan 50 en 60 euro voor de 120GB-versie en de 240GB-versie wordt waarschijnlijk 80 a 90 euro. In elk geval onder de 100 euro, aldus Toshiba Storage.

Voor mensen die op zoek zijn naar een SSD met meer capaciteit verwijst Toshiba naar het zwarte label van high-end producten.

Toshiba backup- en oplaadstation voor smartphones en tablets

Toshiba komt begin 2017 met een backup- en oplaadstation voor smartphones en tablets. Een exacte naam voor het product is nog niet bekendgemaakt, dus daarover kunnen pas binnenkort meer informatie bieden. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het alleen mogelijk is om Android-smartphones en –tablets te backuppen. De capaciteit van het station zal waarschijnlijk 500GB worden. Op dit moment werkt het oplaadstation nog met een kabel maar Toshiba overweegt ook een draadloze variant.

Het idee is dat je thuis je smartphone of tablet aan het oplaadstation hangt om deze weer volledig op te laden en tegelijk wordt er een backup gemaakt van al je data. Als je smartphone dan wordt gestolen of kapot gaat heb je altijd een recente backup van je toestel.

Toshiba Storage gaf verder aan dat er dit jaar nog wat nieuwe externe schijven in de pijplijn zitten, maar meer wilde het bedrijf hier nog niet over kwijt.