1 min

Tags in dit artikel

, ,

Computercriminelen hebben een aanval uitgevoerd op de Million Dollar Homepage. Volgens de afpers e-mailtjes moest de eigenaar van de site, Alex Tew, 50.000 dollar betalen om de aanval stop te zetten.

Tew ontving een aantal mailtjes waarin een afperser 5.000 dollar eiste. Wanneer Tew niet op het aanbod in zou gaan, zou de computercrimineel een zogenaamde denial of service-aanval op de site afsturen.
Alex Tew ging niet in op de vraag van de e-mailschrijver en een dag na de deadline (11 januari), verdween Milliondollarpage.com van het internet.

De site werd bestookt door een overvloed aan gegevens die door de afpersers via een netwerk gehackte computers werd gegenereerd. De BBC melde dat de site zo goed als een week onbereikbaar was.

In die week ontving Tew steeds meer mailtjes van de afpersers. Het geëiste bedrag werd verhoogt tot 50.000 dollar.
Tew reageerde op geen enkele e-mail, maar heeft wel de Amerikaanse recherche en de Hi-Tech Crime Unit van Groot-Brittannië ingelicht.
Zij zoeken nu uit wie de afperser(s) zijn.

Volgens vermoedens werd de aanval vanuit Rusland geleid, maar daar is nog geen zekerheid over. Momenteel is de site weer bereikbaar, doordat alle verkeer naar de site door DDoSprotection.com wordt gefilterd.