1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dat hackers wel eens schade veroorzaken is niks nieuws, maar twee hackers hebben het voor elkaar gekregen om voor 900.000 dollar schade aan te richten bij een bedrijf. Het gaat om een hacker in samenwerking met een oud-werknemer.

Het gaat hier om de 36-jarige oud-werknemer Rory Edward Tringali en de 34-jarige hacker Matthew Justin Willner. Tringali werd in 2003 ontslagen bij een Amerikaans farmaceutisch bedrijf MedPro, hij werkte daar als consultant. Hij kon hier niet mee leven en nam daarom contact op met Willner.

Tussen november 2006 en maart 2007 heeft Willner meerdere malen de website van MedPro gehackt. Hierdoor werd het voor het bedrijf niet meer mogelijk om te communiceren met de klanten waardoor veel schade geleden werd. Tevens werd de website gebruikt om spam te versturen. Om hier vanaf te komen heeft MedPro tot twee keer toe het domein veranderd. Dit liep op niks uit aangezien deze ook gehackt werden.

In totaal resulteerde dit in 894.000 dollar schade voor MedPro, dat laat het er echter niet bij zitten en sleept zowel Willner als Tringali voor de rechter. Hen hangt nu een maximale gevangenisstraf van 30 jaar boven het hoofd. Tevens bestaat de mogelijkheid dat ze een boete van maximaal 350.000 moeten betalen.