1 min

Tags in dit artikel

, ,

Spamhaus, de grootste anti-spam organisatie ter wereld, heeft haar website en services weer online weten te krijgen, nadat deze gisteren een aantal uur ontoegankelijk waren geweest door een DDoS aanval.

De site werd gisteren van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags door een botnet van een groot aantal Windows pc’s aangevallen. Volgens Steve Linford kon de site weer online worden gezet, nadat technici van het bedrijf het dataverkeer van de aanval wisten te filteren. Het is niet de eerste keer dat Spamhaus wordt aangevallen, in 2003 werd de site samen met een aantal andere anti-spamsites al het slachtoffer van een grootschalige DDoS aanval. Destijds kwamen een aantal kleinere anti-spamsites niet meer online, maar Spamhaus overleefde de aanval.

Spamhaus is niet voor niets een populair doelwit van DDoS aanvallen, het bedrijf heeft contacten met veel grote internet serviceproviders die gebruik maken van Spamhaus’ blocklist bij het filteren van spammail. In totaal zorgt de blocklist van Spamhaus ervoor dat 600 miljoen computergebruikers, verschoond blijven van de tien miljard spammails die per dag worden verzonden. Het is niet duidelijk wie de aanval heeft uitgevoerd, maar volgens Linford komt zijn bedrijf binnenkort met een nieuwe blocklist, waardoor alle trojan- en virusmails ook geblokkeerd worden. Hij vindt het dan ook niet vreemd dat spammers alles in het werk stellen om de site uit de lucht te krijgen.