1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een onderzoeksteam van de Bovenregionale Recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond, onder leiding van het Openbaar Ministerie, heeft de afgelopen weken een bende opgerold die op grote schaal via internetbankieren rekeningen plunderde. Van de verdachten zitten er zes in voorlopige hechtenis, mannen uit Nigeria en Soedan in de leeftijd van 18 tot 36 jaar.

De zaak kwam in februari aan het rollen toen een man en een vrouw uit Togo en Soedan werden betrapt bij het zogenoemde posthengelen in Vlaardingen. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar zeker 18 verdachten, van wie drie als hoofdverdachten worden gezien.

De hoofdverdachten organiseerden vervalste paspoorten en de diefstal van papieren die nodig waren voor het aanvragen van een internetbankierfaciliteit. Als slachtoffers werden vooral mensen op leeftijd uitgekozen. De hoofdverdachten huurden onder andere een 78-jarige Rotterdammer in om voor hen hand en spandiensten te verrichten, zoals het ophalen van spullen op een postkantoor. De slachtoffers raakten duizenden euro’s kwijt.

De officier van justitie zal dinsdag de raadkamer van de rechtbank vragen de voorlopige hechtenis van de laatst aangehouden verdachte met negentig dagen te verlengen. De behandeling van de zaak staat eind november gepland.