MobileIron heeft ondersteuning toegevoegd voor de Microsoft Intune Device Compliance-dienst voor Microsoft 365 en ander beheerde apps. Het zero-trust beveiligingsplatform van MobileIron had al ondersteuning voor Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS).

Bestaande gebruikers van Microsoft 365 en EMS kunnen nu de Conditional Access-functies van Microsoft verwerken met de apparaatmanagement-mogelijkheden van MobileIron.

Volgens Brian Foster, senior vice president product, is dat ook hard nodig, omdat werkplekken steeds mobieler worden en mobiele apparaten steeds meer gebruikt worden voor bedrijfskritische taken. “Dat brengt serieuze beveiligingsrisico’s met zich mee.”

Met de integratie met de Microsoft Intune Device Compliance-dienst wordt ervoor gezorgd dat alleen apparaten die vertrouwd zijn en voldoen aan de standaarden in het beveiligingsbeleid toegang krijgen tot Microsoft 365-applicaties.

Uitbreiding

De nieuwe integratie is een uitbreiding op de al bestaande ondersteuning voor de Microsoft Graph API’s voor Intune. Daarmee hebben organisaties de mogelijkheid om regels voor applicatiebeveiliging toe te passen op Office 365-applicaties, terwijl MobileIron de mobiele apparaten beheerd en beveiligd.

Met de nieuwe integratie wil het bedrijf zijn klanten meer keuzevrijheid geven op het gebied van veilig Unified Endpoint Management.

Om gebruik te maken van de nieuwe integratie met de Microsoft Intune Device Compliance-dienst is een licentie voor Microsoft Intune en Azure Active Directory Premium nodig, evenals de relevante MobileIron-licentie

Zero trust-beveiligingsplatform

Het zero trust-beveiligingsplatform van MobileIron werd in mei dit jaar onthuld. Het platform maakt van mobiele apparaten een digitale identiteitskaart die veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk bieden.

Het platform gaat naar eigen zeggen verder dan traditionele gateways en oplossingen voor identiteitsbeheer. Het platform controleert namelijk op een bredere reeks van kenmerken, voordat er toegang verleend worden. Organisaties hoeven bovendien geen wachtwoorden meer te gebruiken voor authenticatie, maar kunnen zero sign-on instellen.