1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is hackers gelukt om een Windows update te voorzien van een virus. Gebruikers krijgen een waarschuwing voor een Windows update die er precies hetzelfde uitziet als de versie van Microsoft. Dit is echter niet het geval.

In tegenstelling tot eerdere pogingen om de Windows update te misbruiken bevat deze update niet alleen het virus. Een groot gedeelte is ook daadwerkelijk een Windows update, daarnaast wordt er ook nog een virus geïnstalleerd. De update wordt verspreidt via e-mail. De mail is een kopie van het Download Centre van Microsoft.

Toch hebben de hackers iets over het hoofd gezien, de update die zij namelijk aanbieden is een verouderde versie. Het gaat namelijk om update versie MS07-055, deze is uitgegeven op negen oktober van dit jaar. Dat de hackers nu een nieuwe versie zullen verspreiden met de nieuwste versie sluit Luis Corrons, van Panda Security niet uit.

Naast de naam van de update kan ook de MD5 hash vergeleken worden. Dit is echter een methode die gebruikers niet zullen gebruiken waardoor ze alsnog geïnfecteerd raken.