Mimecast komt met CyberGraph, een AI-gestuurde add-on, die geavanceerde en moeilijk te detecteren phishing- en imitatiebedreigingen opspoort.

E-mailbeveiliger Mimecast heeft de nieuwe add-on CyberGraph ontwikkeld voor Mimecast Secure Email Gateway. De add-on gebruikt AI om geavanceerde phishing- en imitatieaanvallen te detecteren. Informatie over relaties tussen alle afzenders en ontvangers wordt opgeslagen, om daarmee afwijkingen te detecteren. Ook maakt het gebruik van machine learning om organisaties te helpen bedreigingsactoren een stap voor te blijven, door werknemers te waarschuwen voor mogelijke cyberbedreigingen.

“Phishing- en imitatieaanvallen worden steeds geavanceerder, persoonlijker en moeilijker te stoppen. Als ze niet worden voorkomen, kunnen deze aanvallen verwoestende gevolgen hebben voor een organisatie”, zegt Josh Douglas, VP Product Management voor Threat Intelligence van het bedrijf. “Beveiligingscontroles moeten voortdurend worden bijgewerkt en verbeterd om dreigingsactoren te slim af te zijn.”

Crowd-sourced veiliger

Het bedrijf meldt dat dat e-mailbedreigingen met 64 procent zijn gestegen en dat werknemers drie keer vaker op kwaadaardige e-mails klikken dan voor de COVID-19-pandemie. Zo sluiten kwaadwillenden tijdens de verkenningsfase van een aanval trackers in e-mails, die communiceren met een externe server, waarbij belangrijke informatie wordt onthuld die kan worden gebruikt om een ​​gerichte social engineering-aanval uit te voeren. “CyberGraph is gebouwd om deze communicatie te blokkeren, de locatie van de e-mailontvanger te maskeren, en pogingen om de betrokkenheidsniveaus bij de e-mailinhoud te begrijpen te voorkomen.”

Naast de AI, betrekt de add-on de gebruikers zelf bij de bestrijding, met kleurgecodeerde waarschuwingen, die de potentiële aard van een bedreiging aangeven. “CyberGraph is gebouwd om dreigingsinformatie te crowdsourcen, wat helpt om het machine learning-model te versterken. Aangezien het risico dat gepaard gaat met een bepaalde afgeleverde e-mail verandert, worden waarschuwingen die in soortgelijke e-mails zijn ingesloten, bijgewerkt met de nieuwste informatie, waardoor gebruikers blijvend betrokken en beschermd worden.”

Mimecast SEG-klanten kunnen de add-on integreren en activeren zonder hun e-mailbeveiligingsactiviteiten te verstoren.  CyberGraph is binnenkort beschikbaar voor Mimecast SEG-klanten.