1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Vietnamees-taalpakket voor Firefox bevat Malware. Dit zorgt ervoor dat Firefox 2, de versie waar het taalpakket voor is, reclame gaat tonen wanneer het pakket geïnstalleerd is.

Mozilla heeft een aankondiging geplaatst dat men op moet letten met deze download. De download is inmiddels offline, maar er zijn vermoedelijk toch slachtoffers gevallen. Hoeveel is niet te zeggen, aangezien daarover geen gegevens bekend zijn.

De ontwikkelaars achter Firefox geven aan dit pas afgelopen dinsdag bekend werd voor hun, maar de code is waarschijnlijk sinds 18 februari al foutief. Mozilla raadt gebruikers aan het zekere voor het onzekere te nemen en het taalpakket uit te schakelen. Het bevat namelijk ook opties om kwaadaardige code mee te draaien.

Er is al een verklaring van Mozilla beschikbaar. Deze zegt dat Mozilla het erg betreurd wat er gebeurd is en geeft aan dat er wel gescand wordt op dergelijke Malware. Tevens werken ze aan methodes om dit soort gevallen in de toekomst niet meer mee te maken.