1 min

Fortinet komt met een nieuw security awareness-trainingsprogramma. Hiermee verkleinen bedrijven de kans dat hun medewerkers de oorzaak van securityincidenten zijn.

Volgens Fortinet heeft 73 procent van de bedrijven wel eens te maken gehad met een door medewerkers veroorzaakt securityincident. Het ontbrak medewerkers vaak aan voldoende kennis op het gebied van cybersecurity. Ook signaleert het bedrijf dat hackers steeds vaker medewerkers als doel hebben voor het uitvoeren van een cyberaanval. Vaak zijn dit ransomware-aanvallen die veel schade kunnen aanrichten.

Duidelijke trainingen

Fortinet introduceert daarom de Security Awareness Training-dienst waarmee bedrijven medewerkers kunnen trainen in het herkennen van cyberaanvallen en te leren hoe zij ze moeten voorkomen. De dienst biedt medewerkers boeiende en relevante trainingen en voorlichting over informatiebeveiliging, privacy, fysieke beveiliging, wachtwoordbeveiliging en internetbeveiliging.

De Fortinet Security Awareness Training-dienst gebruikt hiervoor actuele bedreigingsinformatie, afkomstig van de security-experts van FortiGuard Labs. Deze informatie is afkomstig uit het mondiale sensornetwerk van de beveiligingsexperts.

NIST-standaarden

De nieuwe dienst is ontwikkeld door Fortinet Training Institute, dat diverse trainings- en certificeringsprogramma’s op het gebied van cybersecurity verzorgt. De dienst voldoet aan de NIST 800-50- en NIST 800-16-richtlijnen van het National Institute of Standards and Technology (NIST). Verder maakt Fortinet Security Awareness Trainig deel uit van het bestaande aanbod securitytrainingen van Fortinet.

Tip: Fortinet wil networksecurity in 2022 nog hoger op de agenda krijgen