2min

Schneider Electric en BitSight gaan een gezamenlijke securityoplossing voor OT-omgevingen uitbrengen. Hiermee moeten aanvallen op industriële en operationele oplossingen en locaties worden voorkomen.

Schneider Electric en BitSight gaan zich in het bijzonder richten op het vroegtijdig ontdekken van openstaande OT-protocollen. Daarnaast willen de bedrijven aan de bevindingen waardvolle context toevoegen voor het sneller oplossen van de gaten in de OT-beveiliging. Dit omdat cybercriminelen steeds vaker industriële en andere institutionele systemen aanvallen.

Voor de te ontwikkelen mondiale OT Risk Identification en Threat Intelligence-functionaliteit voegt Schneider Electric zijn kennis over OT-protocollen en -systemen toe. BitSight levert hiervoor zijn zeer bekende detectie- en securitybeheer-technologie. De combinatie van de expertise van beide bedrijven moet kritische inzichten voor een proactieve securitymonitoring opleveren.

De samenwerking belooft ervoor te zorgen dat industriële cybersecurity wordt versterkt en meer inzicht gaat geven in de kwetsbaarheden van zogenoemde Industrial infrastructure and Industrial Control System (ICS)-devices.

Ook is het doel dat de mogelijkheden die uit de samenwerking voortvloeien, de juiste data leveren voor het identificeren van belangrijke risicogebieden voor OT-protocollen en -systemen. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat meer securitytrajecten voor deze specifieke oplossingen worden opgezet.

Open ecosysteem

De samenwerking moet volgens Schneider Electric zich niet alleen beperken tot beide partijen. De specialist op het gebied van energiebeheer en automatisering geeft aan dat het traject aanleiding moet geven tot het creëren van een heel specifiek ecosysteem voor OT-security. Alle leveranciers van OT-oplossingen worden daarom uitgenodigd aan het project deel te nemen. Bijvoorbeeld door informatie over hun producten te delen en het ontdekken van risico’s en het beiden van toegevoegde waarde hiervoor te verbeteren.

Tip: Schneider Electric neemt Nederlands DC Systems over