1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week zal Microsoft in de maandelijkse patchronde vijf kritieke patches voor windows uitbrengen, ze zijn allemaal bedoelt om lekken te dichten.

Dinsdag om 19.00 uur Nederlandse tijd komen de vijf beveiligingspatches uit. Er werden minder details bekendgemaakt in de vooraankondiging van Microsoft dan gewoonlijk.

Experts hebben het vermoeden dat er wederom updates bij zitten voor de Active Template Libary (ATL), Windows en Adobe hebben sinds juli al meerdere malen patches hiervoor uitgebracht.

De vijf patches hebben allemaal betrekking op het besturingssysteem Windows. Tot die besturingssystemen behoren, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista en Windows Server 2003 en Windows Server 2008. Windows Vista en Windows Server 2008 zijn al eerder als kwetsbaar naar voren gekomen bij de patches.

Van de vijf updates moet je bij twee updates de pc herstarten, voor de overige drie geldt dit ook in sommige gevallen. De lekken kunnen in het ergste geval leiden tot het uitvoeren van programmacode op afstand (remote execution).