1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dinsdag is het weer zo ver voor Microsoft, patch-tuesday komt er weer aan. Op elke eerste dinsdag van de maand brengt Microsoft altijd haar nieuwste patches uit. Deze maand gaat het om zeven nieuwe patches.

Vier van de zeven patches wordt door Microsoft bestempeld als ‘kritiek’. Voor het eerst zitten er ook patches tussen voor Windows Vista. Gisteren gaf Microsoft al vier andere patches vrij voor Windows Vista. Wat er precies gepatched wordt in Vista, is niet bekend gemaakt.

De vier kritieke patches zijn bedoeld om lekken in Office, Windows, Internet Explorer, Outlook Express en Windows Mail te dichten. Het gaat dus vooral om lekken die zich bevinden in de internet-applicaties van Windows.

Dan blijven er nog drie patches over, deze zijn door Microsoft bestempeld als ‘belangrijk’. Deze patches moeten een ‘denial-of-service’ probleem in Windows oplossen. Hoeveel lekken er met deze patches gedicht worden is niet duidelijk, waarschijnlijk wordt dit uit veiligheidsoverwegingen geheim gehouden.