Security Essentials was al eerder was aangekondigd maar komt vandaag uit. De gratis antivirus van Microsoft is vanaf vandaag te downloaden.

Security Essentials wordt de vervanger van Live OneCare, de betaalde antivirus van Microsoft wist maar twee procent van de antivirusmarkt te veroveren. Het enige wat je nu nodig hebt is een legale versie van Windows, dan kun je de gratis antivirus downloaden. De antivirus wordt beschreven als een simpele antivirus en anti-spyware die minder geheugen en schijfruimte gebruikt dan een andere betaalde versie van een antivirus.

Microsoft heeft de lijst met landen waar de antivirus wordt vrijgegeven bekendgemaakt. Het opvallende was dat landen als China en India er niet bij stonden. Dit werd eerder gedacht want kenners dachten dat Microsoft zich ging richten op de groeimarkten. De analisten zijn deze keer optimistischer dan de vorige keer, bij Live OneCare. Ze verwachten dat Microsoft wel mee kan gaan concurreren bij de gratis antivirusprogramma’s, terwijl dit bij de betaalde niet goed liep.

Het downloaden kan op de deze site. Nu staat er nog een bèta versie op. Na verwachting is de volledige versie vanavond rond een uur of zes beschikbaar.