1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een beveiligingsonderzoeker is een goedkope dienst gestart om WPA-wachtwoorden te kraken, dit door het gebruik van een cloud-dienst. Deze WPA cracker gooit het wachtwoord door een woordenboek van ruim 135 miljoen wachtwoorden.

Deze WPA Cracker is een cloud-dienst die gebruik maakt van 400 cpu’s. Als je 34 dollar betaald dan mag je gebruik maken van de kracht van deze cpu’s om een WPA-wachtwoord te kraken. Tevens kun je er ook voor kiezen om de helft te betalen, maar dan moet je 40 minuten wachten voordat je het wachtwoord krijgt.


Als je de dienst wilt gebruiken moet je een WPA-handshake lokaal afvangen en uploaden naar deze dienst, dit moet je samen uploaden met je netwerknaam. Deze nodige informatie is onder andere te verkrijgen via Backtrack. De cloud-dienst probeert achter het wachtwoord te komen aan de hand van het woordenboek.

De dienst is niet bedoeld voor illegale handelingen. Onderzoeker Moxie Marlinspike wil dat bedrijven deze dienst gebruiken om te controleren of hun WPA-wachtwoord veilig genoeg is.