2min Security

Verizon publiceert rapport over gegevensdiefstal

Uit het jaarlijkse ‘Data Breach Investigation Report‘ van Verizon blijkt dat de georganiseerde misdaad achter de meeste datalekken zit. Het rapport bevat zowel gegevens van Verizon zelf, als van de Amerikaanse Secret Service.

Verizon publiceert rapport over gegevensdiefstalIn het rapport komen 141 incidenten van gegevensdiefstal aan bod. In de meeste gevallen zou het gaan om georganiseerde misdaad. 85 procent van de gestolen gegevens zou namelijk ontvreemd zijn door georganiseerde misdaad.

In 38 procent van de gevallen maakte de aanvaller gebruik van gestolen inloggegevens, en 86 procent van de tijd hadden de slachtoffers bewijs van de aanval in hun logbestanden staan. Bovendien zou 98 procent van alle gesloten data afkomstig zijn van server, aldus Verizon.

Verizon concludeert dat er geen verband is tussen de grootte van een bedrijf en de kans om slachtoffer van gegevensdiefstal te worden. Cybercriminelen zouden namelijk hun prooi uitkiezen op basis van de verwachte waarde van de bedrijfsgegevens, kosten van een mogelijke aanval, en kans van slagen.

In 62 procent van de gevallen zou entiteiten die het incident veroorzaakten of hier aan bijdroegen, zogenaamde threat agents, extern zijn. In 46 procent van de gevallen zou de aanval van binnen af gelanceerd zijn of zou er interne hulp zijn geweest. In 10 procent van de gevallen zou een partner betrokken zijn.

Bron:security