De website van de Consumentenbond heeft te kampen gehad met een lek waardoor het mogelijk was om alle e-mailadressen van abonnees op de nieuwsbrief te achterhalen.

Webwereld kwam vandaag met het nieuws dat er een flinke fout zat in het nieuwsbriefsysteem van de Consumentenbond. Het bleek mogelijk te zijn om via de afmeldlink op de nieuwsbrief de e-mail adressen van andere abonnees te achterhalen. De tipgever ontdekte dat iedere pagina was gekoppeld aan een uniek nummer in de URL, door handmatig of via een scriptje het nummer te wijzigen, kreeg de e-mailadressen van andere abonnees te zien. Ook kon de nieuwsbrief opgezegd worden voor alle abonnees.

De Consumentenbond liet in eerste instantie aan Webwereld weten geschrokken te zijn. "Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling en een hele stomme fout," aldus woordvoerster Barbara den Uijl. Ondertussen is de afmeldpagina offline gehaald en geeft de Consumentenbond op de eigen website tekst en uitleg over het probleem. Er zouden geen consumenten gedupeerd zijn.