Een delegatie tweede kamer heeft woensdag een petitie gekregen van de consumentenbond, waarin staat dat de persoonlijke gegevens op het internet standaard moeten worden beveiligd. Zoals eerder op Techzine te lezen was is het volgens de bond namelijk zo dat internetgebruikers steeds vaker worden geconfronteerd met veiligheidsproblemen, oftewel dat ze hun computer niet voldoende hebben beveiligd.

Lousewies van de Laan van D66 heeft de petitie in ontvangst genomen, daarbij beloofde ze dat ze het probleem ging bespreken in de kamercommissie voor technologie.

Volgens de bond kunnen leken zich maar slecht beveiligen tegen zogenoemde crackers, mensen die op zoek zijn naar persoonlijke gegevens en die vervolgens misbruiken en dat het installeren van een beveiligingspakket al vaak te lastig is voor de meesten.

De consumentenbond vindt dat computers en internetverbindingen standaard moet worden beveiligd, net zoals dat autogordels in een auto zitten. Zodat consumenten niet meer hun eigen computer hoeven te beveiligen. Dat zou makkelijk opgelost kunnen worden als internet aanbieders en andere vormen van internet aanbieders hun verbindingen gaan beveiligen.