1 min

Tags in dit artikel

, ,

Kaspersky Lab heeft afgelopen donderdag de distributie van zijn Flashback-verwijdertool voor Mac computers ingetrokken. De tool zou onacceptabele wijzigingen maken aan de computer. Een nieuwe versie van het programma is ondertussen vrijgegeven.

Woordvoerder van Kaspersky, Greg Sabey, bevestigt de problemen met de ‘Kaspersky Flashfake Removal Tool’ tegenover Computerworld in een e-mail. Onder andere gebruikersinstellingen, opstart- en browserconfiguraties en file-sharing data zouden worden verwijderd door de tool. Een ander Kaspersky programma, Flashback Check‘ is niet getroffen en blijft in gebruik, deze software beschikt niet over de mogelijkheden om de trojan te verwijderen, maar kan de aanwezigheid van de trojan wel signaleren.

Verschillende gebruikers hebben hun problemen op het gebruikersforum van Apple kenbaar gemaakt. Vooral de inlogproblemen zijn een veel besproken onderwerp.

Apple heeft op dezelfde dag een eigen software-update uitgebracht welke de Flashback-trojan zou moeten uitschakelen, het aantal geïnfecteerde Macs daalde vorige week reeds tot ongeveer 270.000 stuks, het waren er eerder nog 600.000.