Softwaregigant Microsoft heeft in een blogbericht bevestigd dat er een flinke kwetsbaarheid in Internet Explorer 8 is blootgelegd. De exploit kan kwaadwillenden in staat stellen om de controle over een systeem op afstand over te nemen indien een gebruiker een malafide website bezoekt.

De kwetsbaarheid is al gebruikt door hackers die de Amerikaanse Departementen van Arbeid en van Energie aangevallen hebben. Zowel oudere als nieuwere versies van Internet Explorer zijn niet onderhevig aan de kwetsbaarheid. Microsoft is bezig met een patch om verdere problemen te voorkomen en biedt ook enkele mogelijke oplossingen.

De makkelijkste oplossing is om een upgrade naar een nieuwere versie van Internet Explorer te updaten. Dat kan echter niet altijd, nieuwere versies van de webbrowser werken bijvoorbeeld niet op Windows XP. Die mensen doen er volgens Microsoft goed aan om de beveiligingsinstellingen van de browser aan te scherpen en in te stellen dat een melding verschijnt alvorens Active Script-code wordt uitgevoerd. Ook kan Active Script volledig uitgeschakeld worden.