1 min

Gebruikelijk brengt Microsoft iedere tweede dinsdag van de maand een nieuwe lijst met veiligheidsupdates uit voor verscheidene software. Gisteren is er echter vanwege veiligheidsredenen in aller ijl een extra patch uitgebracht voor een kwetsbaarheid in Internet Explorer.

Er zou een exploit zijn gevonden in de webbrowser Internet Explorer, waarmee aanvallen kunnen worden verricht op Internet Explorer 8 en Internet Explorer 9. Van een afstand kon door een hakker malafide code worden uitgevoerd, wanneer er naar een specifieke, kwaadaardige website wordt genavigeerd.

Eerste meldingen van dergelijke aanvallen op gebruikers van Internet Explorer zijn reeds gemeld door Microsoft. Het is nog niet geheel zeker of oudere versies van Internet Explorer ook vatbaar zijn voor dergelijke aanvallen.

De patch die is uitgebracht om het veiligheidslek te dichten kan volgens Microsoft het beste worden gecombineerd met het verhogen van de veiligheidsinstellingen, om zo eventueel schadelijke ActiveX Controls en Active Scripting op websites te blokkeren.