In iOS 9 heeft Apple een fout gemaakt waardoor de pincode beveiliging deels is te omzeilen. Hierdoor is het mogelijk om contacten in te zien, foto’s te bekijken en berichten te versturen, zonder dat het toestel wordt ontgrendeld. Het probleem in de beveiliging is inmiddels door Apple gedicht in iOS 9.0.1, die sinds gisteravond wordt verspreid.

Apple heeft een probleem in de beveiliging van iOS 9 opgelost waarmee het mogelijk is de pincode op een toestel deels te omzeilen. Als de gebruiker heeft gekozen voor een wachtwoord dan is de beveiliging niet te omzeilen. YouTube-gebruiker Jose Rodriguez toont in een video hoe de beveiliging tot op zekere hoogte kan worden omzeilt.

Hij voert vier keer de verkeerde pincode in en bij de vijfde keer voert hij slechts drie van de vier cijfer is, vervolgens drukt hij op de homeknop om Siri aan te roepen terwijl hij het vierde cijfer invult. Vervolgens kan hij uit de beperkte Siri-omgeving komen en alle contacten bekijken, foto’s bekijken, contacten aanmaken, berichten versturen, etc. Hij heeft volledige toegang gekregen tot het toestel.

Apple heeft het lek in de beveiliging inmiddels al gedicht in iOS 9.0.1, deze versie van iOS wordt sinds gisteravond verspreid.