1 min

Bedrijven zullen blij zijn met een simpele aanpassing in iOS 9 die ervoor zorgt dat iPhones en iPads van werknemers een stuk veiliger worden. Op dit moment kan je een passcode instellen van minimaal vier cijfers, vanaf iOS 9 worden dit minimnaal zes cijfers zijn. Hierdoor is het kraken van deze code ineens een stuk moeilijker geworden.

Doordat Apple het maximaal aantal cijfers heeft verhoogd van vier naar zes cijfers is iOS 9 een stuk veiliger geworden. Het aantal mogelijke codes is toegenomen van ongeveer 10.000 naar 1 miljoen, een bruteforce-aanval om de code te achterhalen duurt nu zeker enkele dagen.

Voor bedrijven die werknemers hebben die rondlopen met iPhones en iPads waar veel gevoelige gegevens op staan is deze aanpassing zeer welkom. Zij kunnen weer iets geruster zijn dat een verloren of gestolen toestel minder snel zal worden gehacked.

Het kraken van een viercijferige code kan via bruteforce in sommige gevallen binnen 20 minuten, met een zescijferige code duurt dat enkele dagen.