Hacker bekent schuld voor The Fappening

Abonneer je gratis op Techzine!

Ryan Collins, een 36-jarige Amerikaan, heeft tegenover de locale politie bekend dat hij verantwoordelijk is voor het stelen van talloze naaktfoto’s van bekendheden. De hack stond vooral bekend onder de naam The Fappening. Collins wordt niet verantwoordelijk gehouden voor de publicatie van de beelden.

Collins slaagde er tussen 2012 en 2014 in om de Gmail- en iCloud-inloggegevens van verscheidene bekendheden te achterhalen. De hacker deed dit door middel van phishing, waarbij simpelweg via een officieel ogende e-mail gevraagd wordt om logingegevens in te voeren.

Bekendheden zoals Jennifer Lawrence, Kate Upton en Kaley Cuoco vielen voor deze simpele misleiding. Met behulp van de logingegevens wist Collins vervolgens talloze pikante foto’s en video’s buit te maken, welke in 2014 gepubliceerd werden.

Voor de publicatie wordt Collins niet verantwoordelijk gehouden, mogelijk is dit door anderen gedaan. Vooralsnog kan in ieder geval niet bewezen worden dat Collins de beelden zelf online heeft gezet.

Voor deze handelingen kan Collins een celstraf tegemoet zien. Voor het ongeoorloofd verkrijgen van toegang tot computers en het stelen van informatie staat een maximale celstraf van vijf jaar. De officier van justitie denkt echter aan een straf van achttien maanden, omdat Collins zelf schuld heeft bekend.