TheFappening, een subforum van Reddit speciaal toegewijd aan de uitgelekte naaktfoto’s van bekendheden, is gesloten. In een melding laat Reddit weten dat men de diefstal van de bewuste foto’s betreurt en dat de verspreiding van de foto’s niet wordt getolereerd.

Het subforum werd afgelopen zaterdag gesloten en de foto’s waren daarmee ongeveer een week lang op grote schaal beschikbaar via Reddit. Wat dat betreft heeft het populaire forum dus lang gewacht met het ondernemen van actie. In een blog wordt uitgelegd dat er in eerste instantie tegen een verbanning van het subforum werd besloten, maar na een DMCA-verzoek moest Reddit alsnog actie ondernemen aan de hand van de wet.

Ondanks dat in eerste instantie geen actie werd ondernomen zou het voor tweespalt binnen de leiding hebben gezorgd. De ene groep was van mening dat Reddit het forum zijn beloop moest laten gaan, de andere helft vond dat immoreel. Toen bleek dat sommige foto’s genomen waren voordat de bekendheden volwassen waren, werd de druk groter.

Reddit benadrukt in de blog dat de algemene houding ten opzichte van censuur niet is veranderd. Het forum is normaliter zeer tolerant en open.

De naaktfoto’s van bekendheden zijn waarschijnlijk verkregen met behulp van phishingtechnieken, om vervolgens foto’s van het iCloud-account van de sterren te halen.