1 min

Onderzoekers hebben de beveiliging van Volkswagen-sleutels gekraakt, ze hebben de code weten te kraken die het mogelijk maakt om de auto’s op afstand te ontgrendelen. Hierdoor wordt het mogelijk om redelijk makkelijk in te breken in 100 miljoen Volkswagens.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Birmingham gebruikt Volkswagen vier verschillende sleutelcodes voor zijn voertuigen en deze vormen samen met een tweede code de sleutel tot het ontgrendelen van het voertuig. Deze vier standaard sleutels zijn door de onderzoekers achterhaald, de tweede code is per voertuig verschillend maar kan worden onderschept als iemand zijn voertuig vergrendeld of ontgrendeld.

Door deze codes vervolgens te combineren is het mogelijk om het vergrendel en ontgrendel mechanisme na te bootsen. Je kan dus een kloon maken van de originele sleutel. Volkswagen heeft de hack inmiddels erkent en stelt dat de nieuwe auto’s van het bedrijf niet meer gevoelig zijn hiervoor, maar dat geldt niet voor alle auto’s die in omloop zijn.

De onderzoekers zijn voorzichtig in hun publicatie met de exacte methode die ze hebben gebruikt om de vier basissleutels te achterhalen, ze willen niet aanzetten tot autodiefstal, maar er simpelweg voor zorgen dat oude technologieën beter beveiligd worden en niet meer worden toegepast.