1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Chinese techgigant Huawei zou in de Verenigde Staten weer chipsets mogen kopen voor zijn oplossingen voor de automotive-industrie. Dit stelt Reuters op basis van bronnen.

De Chinese techgigant kan misschien weer een beetje ademhalen als het gaat om benodigde chipcomponenten voor zijn oplossingen voor de automobielindustrie. Hoewel het verkoopverbod voor chiptechnologie voor 5G-oplossingen gehandhaafd blijft, zouden Amerikaanse leveranciers wel weer chipsets mogen leveren voor autotoepassingen als videoschermen en sensors.

Toch toestemming

Volgens Reuters zouden chipsets voor de automotive-industrie niet als geavanceerd en strategisch worden gezien, wat goedkeuring voor deze leveringen aan de Chinese techgigant makkelijker maakt. Alleen mogen deze chipsets geen relatie hebben met 5G-technologie.

De eventuele toestemming komt handig uit voor Huawei. Door de boycot van 5G-chipsets is de techgigant naarstig op zoek naar andere inkomsten. Inmiddels zou het bedrijf meer investeren in automotive-toepassingen.

Verbod op levering chipsets

Het verbod op het leveren van (5G) chipsets door Amerikaanse leveranciers aan Huawei dateert al vanaf de regering van voormalig president Trump. Dit werd ingesteld omdat wordt vermoed dat Huawei via zijn technologie de Chinese overheid kan faciliteren te spioneren. De huidige Amerikaanse president Biden heeft dit verbod gehandhaafd.

De Amerikaanse overheid geeft geen commentaar op de geruchten. Huawei wil alleen dat het bezig is zich te presenteren als een nieuwe leverancier van componenten voor de automobielindustrie en dat het autofabrikanten wil helpen betere voertuigen te maken.