Intel mag van de Amerikaanse autoriteiten toch bepaalde producten leveren aan de Chinese techgigant Huawei. Dit bericht de zakelijke nieuwssite Reuters.

Volgens Reuters heeft Intel van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om bepaalde producten aan Huawei te leveren. Dit is opmerkelijk aangezien de Amerikaanse overheid een agressieve campagne voert om landen en bedrijven te ontmoedigen om de Chinese techgigant van materiaal te voorzien. De Amerikaanse overheid vindt dat Huawei als Chinees bedrijf data overdraagt of kan overdragen aan de Chinese overheid voor spionagedoeleinden.

Het is niet bekend om welke producten het gaat, maar waarschijnlijk gaat het om producten voor chipsets.

Meer aanvragen voor toestemming

Naast Intel vragen meer bedrijven speciale toestemming aan de Amerikaanse autoriteiten om Huawei te mogen leveren. Onder deze bedrijven, die vaak apparatuur van Amerikaanse origine gebruiken voor het maken van chipsets, zijn onder andere SMIC, de Zuid-Koreaanse chipfabrikant SK Hynix en MediaTek.

Of deze bedrijven daadwerkelijk toestemming krijgen, valt natuurlijk nog te bezien. Tegenover reuters gaf een ingewijde het commentaar dat buitenlandse fabrikanten een mindere kans hebben om van de Amerikaanse overheid een licentie te krijgen om Huawei te kunnen leveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.