1 min Applications

Adobe dicht maar liefst 23 lekken in kritieke beveiligingsupdate

Adobe heeft vandaag met spoed een update uitgebracht voor de Flashplayer, in deze update worden maar liefst 23 beveiligingslekken gedicht. Een van deze lekken wordt al door kwaadwillenden op beperkte schaal misbruikt en daarom adviseert Adobe de update zo snel mogelijk te installeren.

Iedereen die nog gebruik maakt van Flash doet er verstandig aan om zo snel mogelijk de laatste versie van de Flashplayer te installeren, want er worden niet een paar lekken gedicht, maar er worden maar liefst 23 beveiligingslekken gedicht in de software. Het imago van Flash loopt met dit soort updates keer op keer een deuk op.

Mocht je Flash al bijna niet meer gebruiken dan is het waarschijnlijk verstandiger Flash gewoon te verwijderen van je systeem. De technologie is steeds overbodiger aan het worden nu vrijwel alles via HTML5 verloopt. Zelfs Google heeft inmiddels online adverteerders de wacht aan gezegd door de ondersteuning van nieuwe Flash-advertenties in juni van dit jaar te staken.

De update die vandaag is verschenen is per direct beschikbaar voor zowel Windows, Linux als Mac-computers. De browsers die Flash hebben geïntegreerd in hun software, waaronder Google Chrome en Microsoft Edge, zullen waarschijnlijk ook snel met en update op de proppen komen.