1 min

Adobe heeft een update uitgebracht voor de Flashplayer en daarin worden maar liefst 13 lekken gedicht. Inmiddels zijn we op het punt gekomen dat als je geen Flash meer gebruikt je er verstandig aan doet om Flash gewoon van je pc te verwijderen. De browserplugin was jaren geleden enorm populair maar inmiddels vrijwel niet meer nodig.

Adobe heeft je vandaag weer 13 redenen gegeven om afscheid te nemen van de Flashplayer op je computer. In de nieuwe versie zijn 13 kritieke lekken gedicht waarmee kwaadwillende je systeem hadden kunnen overnemen. De update is uitgebracht voor Windows, Mac OS en Linux. Op Windows en Mac OS is Flash aangekomen bij versie 19.0.0.207 en op Linux is versie 11.2.202.535 uitgebracht.

Browserontwikkelaars die Flash hebben ingebakken in de browser zoals Chrome en Microsoft Edge zullen automatisch worden bijgewerkt naar de laatste Flash-versie.

Mocht je geen gebruik meer maken van Flash dan kan je het verwijderen van je systeem, Adobe heeft zogenaamde uninstallers op de website staan voor Windows en Mac OS. Indien je gebruik maakt van Google Chrome kan je deze link in je adresbalk plakken: "chrome://plugins/" en Flash uitschakelen.

Adobe’s Flashplayer staat in de top drie van software-applicaties die door kwaadwillende het meest worden misbruikt om systemen te infecteren met malware en systemen over te nemen.