Adobe heeft bekendgemaakt dat het elf lekken in de Flashplayer heeft gedicht waarvan er negen kritiek waren. Met negen van de lekken was het mogelijk om code uit te voeren op het systeem van de gebruiker. Gebruikers krijgen het advies om hun Flashplayer zo snel mogelijk te updaten.

Gebruikers van de Chrome-browser zijn het beste af zij zullen de update automatisch voorgeschoteld krijgen omdat Google de Flashplayer in de browser heeft gebakken. Alle andere gebruikers dienen zo snel mogelijk handmatig de Flashplayer te updaten, ongeacht of je een Windows, Linux of Mac-computer gebruikt. De lekken zijn op alle besturingssystemen te misbruiken.

Flash is een browserplugin die geanimeerde webcontent mogelijk maakt. Flash was vroeger extreem populair maar vanwege het feit dat de software niet extreem veilig is en er alternatieven zijn in de vorm van HTML5 is de populariteit wel dalende. Op mobiele besturingssystemen is Flash inmiddels al enkele jaren verbannen. Waarschijnlijk zal het geen jaren meer duren voordat dat ook het geval is op computers.