2min

Sirenes aan en gaan!

Maar wat nu als jijzelf de bestuurder bent van deze ultiem krachtige patrouillewagen? Die ene racer die net een tiende van een seconde sneller was dan jij even langs de kant van de weg zetten en laten zien wie nu eigenlijk echt de baas is op het asfalt, wie wil dit nou niet?

Het is daarom mogelijk om te kiezen of je als racer wilt spelen, of als politieagent. Hoewel die keuze voor de meeste mensen al snel is gemaakt, is het interessant om tijdens het spelen eens tussen de twee verschillende campaigns te wisselen. Zowel de racer als politieagent hebben ieder hun eigen arsenaal aan sportwagens met de bijbehorende racetypen.


Zo zal je in het geval van de politieagent vooral bezig zijn met achtervolgingen van racers. Je doet dit in een behoorlijk groot gebied dat zich uitstrekt van dichte bebossing naar stoffige woestijngebieden en platteland tot hoge bergtoppen, gehuld in sneeuw. Op elk willekeurig moment kan je een achtervolging inzetten op een passerende racer die net bezig is met een race. Lukt het je eenmaal om deze racer uit te schakelen, dan krijg je een aantal punten als beloning, ook wel speedpoints genoemd. Deze speedpoints zijn je budget, waarmee je in het geval van de politie nieuwe achtervolgingstechnieken kan kopen. Je moet hierbij denken aan EMP’s die een racer tijdelijk uitschakelen en spijkerstrips die de banden van de achterligger aan gort scheuren.

Daarnaast zijn er ook een aantal speltypes voor de politie om de behendigheid te trainen. Denk hierbij aan een race van A naar B binnen een bepaalde tijd zonder al te veel schade te veroorzaken. Elke keer dat je ergens tegenaan rijdt, krijg je strafseconden die uiteindelijk je eindtijd bepalen. Deze eindtijd bepaalt of je een bronzen, zilveren of gouden medaille hebt behaald. Hoe hoger je eindigt, hoe meer speedpoints je verdient.


Wil je echter nieuwe wagens vrijspelen, dan zal je een aantal challenges moeten behalen. Deze challenges worden ook wel de speedlijst genoemd en deze vormt gelijk de basis voor het levelsysteem binnen Rivals. Elke keer als je de gekozen speedlijst behaalt, dan stijg je een level en speel je automatisch een nieuwe wagen vrij. Deze challenges kunnen bestaan uit bijvoorbeeld het beuken van een aantal racers, het driften van een aantal meter, een bepaald aantal seconden airtime en noem het maar op. Erg leuk, omdat het gelijk zorgt voor wat afwisseling naast het racen.

Je zal op den duur veel liever willen racen in een wagen die je van top tot teen kan aanpassen. Dit is iets waar de politiecampaign tekort in schiet, maar de racecampaign gelukkig niet.