Review: Need for Speed Shift 2 Unleashed

Inleiding

Het is alweer de zeventiende titel in deze race serie van EA games. Het gaat hier natuurlijk om Need For Speed en in dit geval NFS Shift 2 Unleased. Het spel is een direct vervolg op NFS Shift uit 2009 en ook ditmaal is het een echte racesim. Na zoveel delen van een game komt er een moment dat er niet veel vernieuwing meer in de nieuwe delen zit. Op zo’n moment zou je kunnen zeggen dat de ontwikkelaar de serie aan het uitmelken is, maar is dit ook het geval met deze serie?

Als je deze vraag mij een paar jaar geleden had voorgelegd had ik hier volmondig ja op geantwoord. Na NFS Most Wanted ging het hard achteruit met deze race games. De spellen gingen teveel op elkaar lijken en vernieuwing zat er amper in. Toen kwam in 2009 NFS Shift op de markt, een game die zich dit keer niet afspeelde op de openbare wegen met politie achter je aan maar op professionele circuits. Shift was niet zaligmakend maar er kwam weer een stijgende lijn in de serie. Het ging pas echt goed toen in 2010 NFS Hot Pursuit uit kwam waarmee de makers het succes van NFS Hot Pursuit uit 1998 weer waar konden maken. En ik kan nu al met zekerheid zeggen dat Shift 2 een prima racesim is. De game kan nog niet helemaal toppen aan de racegames zoals Forza 3 en GT5 maar het gat wordt wel kleiner.

Review: Need for Speed Shift 2 Unleashed

Het spel bevat in totaal 145 auto’s van 37 verschillende merken. Ook zullen er 36 circuits aanwezig zijn waar je helemaal op los kunt gaan. Racen, driften en draggen het kan allemaal. Tevens is er al DLC in de vorm van extra auto’s. Naar alle waarschijnlijkheid zullen er in de komende maanden nog wel meer bij komen.

Ik heb NFS Shift 2 met een Logitec G25 stuur gespeeld. Wil je echt het onderste uit de kan halen met deze game dan is het zeer aangeraden om het spel ook met een stuur dat force feedback ondersteunt te spelen. Helaas zijn dit soort "controllers" nogal prijzig, de prijzen variëeren tussen de honderd en vijfhonderd euro. Verder heb ik het spel op de ps3 gespeeld. Hiernaast is Shift 2 ook verkrijgbaar op de Xbox360 en PC.

Review: Need for Speed Shift 2 Unleashed