2min

Veel vermogen en glimmende lak

Geluid
Piepende banden, ronkende motoren en krachtige muziek die hier helemaal bij past zal je terugzien in dit spel. De balans hiertussen is echt perfect en het voelt daardoor goed aan om elke keer weer met vol vermogen de bocht in te duiken en met piepende banden eruit te komen. Hoor je daarbovenop ook nog de sirenes in de verte loeien, dan is het verhaal helemaal compleet. Ik moet eerlijk zeggen dat Rivals hier niet tekort in schiet. Wellicht is dit allemaal weer een beetje over de top, maar zoals ik al eerder aangaf, hoort dit er nu eenmaal bij.

Graphics
De PlayStation 3-versie is grafisch gezien niet meer het beste van het beste. Overal zie je zaagrandjes en in de verte is het lang niet zo helder als op de PlayStation 4-versie. Ondanks alles oogt alles nog wel prima en zal je je tijdens het racen echt niet storen aan de graphics.


Ook de variabiliteit in omgevingen is echt prachtig gedaan en hierdoor race je het ene moment door een sneeuwstorm, niet veel later juist door een zandstorm. Daarnaast is er ook een dag- en nachtcyclus aanwezig en zal je zo nu en dan door regen en onweer moeten racen. Deze dynamiek zorgt ervoor dat je meerdere keren over dezelfde weg kan rijden, maar de ervaring is elke keer anders. Erg leuk gedaan.

Helaas zien crashes er vaak rommelig uit en lijkt het of er een stel blikken over de weg waaien.