2min

Tags in dit artikel

,

Gameplay

Het spelletje gaat in de DS en de DS gaat aan en eenmaal opgestart weet ik het meteen: de achtergrondmuziek gaat uit, want die is enorm slaapverwekkend.

Gamemodi


De gamemodi zijn niet allemaal kopieën van het originele spelletje, sommigen zijn gebaseerd op het spel. Na een uurtje gamen merk ik op dat dit spel bedoeld is om je wiskundeniveau wat hoger te krijgen. In alle games moet gerekend worden, de bediening van de game gaat middels de stylus. Je hoeft niet echt aan de bediening te wennen, want het is allemaal supersimpel. Wat wel een gemis is, is dat het spel niet in Nederlands beschikbaar is.



De diverse games zijn hieronder beschreven.

Rubik Game

Uiteraard wordt hier het origineel mee bedoeld. Je kunt een training volgen waarmee je een virtuele Rubik sneller kan oplossen, maar uiteraard ook een echte Rubik. Virtuele rubik is uiteraard de Rubik die je in het spel ziet en een echte rubik is een rubik die je in je hand kunt vast houden.

Calculate

Je hebt een veld van tien bij tien blokken en twee kleuren waarbij een kleur staat voor de horizontale cijfers en een voor de verticale. De uitkomst van een simpele rekensom bepaalt welk hokje je moet aanklikken. Bijvoorbeeld, horizontaal 1+3 en verticaal 4-1. Dit betekent dat je op positie 4 horizontaal en positie 3 verticaal een blokje moet aanklikken. Dit moet je net zo vaak herhalen in een bepaalde tijd totdat er een figuur staat.

Compose

Hier merk je echt dat het spel bedoeld is voor kinderen. Zoals het spel het zelf zegt, maak muziek voor je Rubik’s Cube. Ik vind deze functie zelf onzinning, maar het zit er helaas in.

Roll

Het is de bedoeling om hier blokjes te laten bewegen over een parcours, maar let op, als de Rubik beweegt mag het vlak waar hij op rolt niet dezelfde kleur hebben als de kant waarmee hij op het vlak rolt. Je moet dus voordat de kubus beweegt de kleuren bepalen. Dit is een leuke puzzel die niet snel verveelt.

Color

Dit is net zoiets als Roll, alleen het parcour is iets anders. Hierbij moet je de kubus ook over allerlei verschillende kleuren late rollen, maar moet je juist stoppen bij sommige kleuren. Het is net wat anders.

Table of contents