3min

Tags in dit artikel

, , ,

Jong of oud, groot of klein, iedereen houdt zich wel eens bezig met voorwerpen die de naam ‘speelgoed’ waardig zijn. We beginnen deze week daarom met de touch-versie van Rubik’s Cube, we gaan buitenaards met een dansend robotje dat je zelf in elkaar moet flansen, glijden verder op de opvolger van de inline skates en besluiten deze week met Luminodot: de lichtgevende opvolger van het oeroude MiniSteck. Veel leesplezier!

Hug me and then just touch me…

In deze gadget roundup zijn al enkele opvolgers van de Rubik’s Cube aan bod gekomen, maar het verschil met deze gadget is dat het volledige Rubik’s Cube-spel ongemoeid is gelaten, enkel de manier waarop je de kubus moet oplossen is net dat beetje anders. Deze Rubik’s Cube is namelijk voorzien van touchpads, waarlangs je moet glijden met je vingers om de kubus als het ware te draaien. Een L-vorm maken met je vingers is dan weer een dubbele draai, of hoe dat ook omschreven wordt binnen de Rubik’s-Club. Bovendien onthoudt deze Cube waar je de vorige keer zat, kan hij zichzelf oplossen, maar jou ook leren hoe je hem moet oplossen. Helaas zijn prijsgegevens noch releasedata bekend.

Japanse dansrobotjes: DIY

Dit product is voor drie soorten mensen: mensen die een product willen dat ze nauwelijks kunnen uitspreken, mensen die een mini-Alien in elkaar willen steken die danst op de muziek en mensen die een robotje willen dat danst op de muziek. Naar het schijnt zijn de robotjes eenvoudig in elkaar te steken en daarna kun je ze enkel aan- of uitzetten: er zijn geen knopjes om de dansstijl te selecteren en ook een afstandsbediening ontbreekt. De robotjes doen dus gewoon hun ding afhankelijk van wat ze oren: dat kunnen klapgeluiden zijn, maar ook op gewone muziek kunnen ze dansen. In totaal betaal je voor dit robotje zo’n 55 dollar.

Rollen of wiebelen?

Kijk, ik vertrouw het niet helemaal, maar goed, dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik mensen op inline skates zag. Maar toegegeven, uiteindelijk stond ik ook gewoon op wieltjes en al bij al is dat nog goed afgelopen. Maar deze OrbitWheels zien er wel heel maf uit. Deze horizontaal gepositioneerde rubberwieltjes bewegen je voort als je voeten een soort van spiraalvormige beweging maken . Een knap staaltje ingenieurswerk, maar ik ben benieuwd hoe moeilijk of makkelijk het is om hier op een veilige manier mee vooruit te raken. Een filmpje zal mijn ongetwijfeld vage omschrijving van het product, dat overigens 120 dollar kost, verduidelijken.

Luminodot: Ministeck v2

Niet iedereen kent het waarschijnlijk, maar Ministeck was vooral vroeger erg populair speelgoed. Met de plastieken voorganger van de pixel kon je gigantische kunstwerken maken, bestaanden uit duizenden Ministeck-steentjes en ook tegenwoordig wordt het product nog verkocht. Maar Luminodot gaat iets verder: hier bestaat je kunstwerk niet uit plastieken steentjes, maar uit LED’s.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!