Benchmarks

Om deze SSD’s goed te testen maken we gebruik van de applicatie AS SSD, hierop worden verschillende benchmarks gedraaid en daar komt dan een mooie eindscore uitrollen, waaraan we kunnen zien wat de maximale prestaties zijn. Dit geeft een aardig beeld van de SSD, maar voor de ervaring zijn praktijktesten beter en die doen we dan ook op de volgende pagina.

Benchmark: AS SSD – Access Time Read

Benchmark: AS SSD – Access Time Write

De sequential lees- en schrijftest laat zien wat ongeveer de maximale snelheid is van deze SSD.

Benchmark: AS SSD – Sequential Read

Benchmark: AS SSD – Sequential Write

Ook hebben we ervoor gekozen voortaan het aantal IOPS te gaan vermelden bij het wegschrijven van 4K-bestanden, reden hiervoor is dat de verschillen tussen de SSD’s onderling nogal groot zijn en het laat een eventueel zwak punt van een SSD zien.

Benchmark: AS SSD – 4K IOPS Read

Benchmark: AS SSD – 4K IOPS Write

Tot slot de totale score van deze SSD’s in AS SSD: Het mag duidelijk zijn dat deze SSD’s in principe identiek zijn aan elkaar, de scores liggen echt enorm dicht bij elkaar. Het enige verschil is de manier waarop je ze aansluit op je computer. De normale versie sluit je aan via een SATA-connector en het nieuwe M.2-formaat prik je direct op het moederbord. Die laatste kan in theorie snelheden halen van zo’n 2000 MB/s, mits de juiste controller en het juiste flashgeheugen wordt gebruikt. Dit model is echter nooit ontworpen voor deze snelheden. De M.2-versie van de Crucial MX200 is om deze reden wat ons betreft eigenlijk overbodig.