2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Game

Zoals je in de inleiding al kon lezen is dit spel een citybuilder game. Een citybuilder game is een spel waarbij jij een stad moet bouwen en dit moet laten uitgroeien tot één van de beste en grootste steden in het land, waarbij jij aan iedereen zijn behoeftes moet voldoen door allerlei voorzieningen te bouwen.

Dit spel speelt zich in de Romeinse tijd af, dus verwacht geen dure machines en bouwvakkers, maar de ouderwetse mogelijkheden. Dus enkel koeien, graan, menselijke kracht en ga zo maar door. Jij als gouverneur van deze Romeinse stad moet er voor zorgen dat er genoeg huizen worden gebouwd, maar als er meer huizen worden gebouwd komen er ook meer mensen dus zorg dan ook dat er genoeg werk is.

Het spel is dus echt een "Actie – Reactie" game, want als jij te veel huizen bouwt en te weinig bakkerijen hebt gebouwd, dan worden de mensen boos want ze hebben geen brood. Als je verder in het spel bent kan je ook met andere steden ruilen. Als je dan dus te veel brood heb en je hebt katoen nodig dan kan je dit ruilen.

Als alle bewoners tevreden zijn zullen de klassen van het volk ook stijgen, maar de behoeftes ook. Want in de lagere klassen hebben de bewoners van de stad alleen het broodnodige nodig, maar als men stijgt in de klassen krijgt men ook steeds luxere behoeften. In dit spel zijn er tijden dat je snel wat gebouwen bij moet bouwen, maar er zijn ook tijden dat je gewoon rustig naar de wc kan zonder dat er iets ernstigs met je stad gebeurt.