1 min

Tags in dit artikel

, ,

Totale oorlog

De Total War serie trapte af met Shogun: Total War, dat in 2000 het levenslicht zag. Het spel maakte mogelijk om in real-time gigantische veldslagen te voeren. In navolging op Shogun kwamen Medieval: Total War, Rome: Total War en Medieval 2: Total War inmiddels zijn we dus bij de vijfde telg aangekomen, te weten Empire: Total War.

Voor de mensen die het spel niet kennen, een korte uitleg over het spel. Empire: Total war richt zich op een aantal zaken, waaronder onderzoeken, economie, politiek, religie, het oprichten van kolonies en het meest belangrijke: veroveren. Het spel begint in 1700 en de speler krijgt 100 jaar de tijd om het spel te winnen. In het spel is het ultieme doel Europa, Amerika, Noord-Afrika en India te bezetten. Het spel doet denken aan Risk op je computer ,maar met een uitgebreide controle over je manschappen te land en ter zee. Schuif je legers van het ene land naar het andere land en wacht je beurt af (turn-based).


Empire: Total War, het ziet er bijzonder goed uit!

Dit spel borduurt eigenlijk voort op de Medieval 2, want in Empire: Total War wordt de lijn vanuit de middeleeuwen doorgetrokken. De tijd dat we met bijlen elkaar te lijf gaan is bijna verdwenen nu het buskruit zijn intrede maakt. Ook de scheepvaart komt op gang, wat het mogelijk maakt ver buiten Europa oorlog te gaan voeren.