2min

Uiterlijk, aansluitingen & bouwkwaliteit

Uiterlijk


De behuizing van de Galaxy TabPro S is slechts 6,3 millimeter dik. Dat is een fractie dunner dan de originele iPad Pro, voor een Windows-apparaat is het een prestatie van formaat. De randen rondom het scherm van de Galaxy TabPro S zijn wel wat aan de dikke kant, voornamelijk de bezel aan de linker- en rechterzijde.

Voor de achterkant van de behuizing heeft Samsung gebruikgemaakt van plastic dat voorzien is van een matte afwerking. Als je de tablet uit de toetsenbordcover hebt, valt op dat de camera bij wijze van spreken mijlenver uit het apparaat steekt. Aangezien je de cover normaliter om het apparaat heen hebt, vind ik dit niet zo zeer een probleem, maar liever niet natuurlijk.

De zijdes van de Galaxy TabPro S zijn van metaal, eveneens voorzien van een matte afwerking. Net als bij de Galaxy S7 is het metaal niet volledig afgerond, maar ietwat puntig. Dit heeft verder weinig invloed op hoe je het apparaat vasthoudt.


Aansluitingen


De Galaxy TabPro S heeft slechts twee aansluitingen aan boord. Net als bij Apple’s 12 inch MacBook zijn dit een USB Type C-poort en een audio-aansluiting. De poorten zitten onderaan de rechterzijde van het apparaat.

Samsung kiest dus voor de nieuwe USB-aansluiting, maar levert helaas geen adapter voor oudere USB-poorten mee. Tenzij je ook gelijk je printer, USB-stick, back-upschijf en andere apparaten vervangt zal je dus zelf een adapter moeten regelen. We zitten nu in een transitieperiode naar USB Type C en dat is soms onhandig, maar uiteindelijk moeten we dit toch doormaken om er uiteindelijk beter van te worden.

Om de meegeleverde toetsenbordcover op de tablet aan te kunnen sluiten heeft Samsung de onderkant voorzien van een sleufvormige inkeping, met in het midden vier goudkleurige puntjes die een verbinding tussen de tablet en de cover vormen. Met behulp van magneten blijft de cover aan de tablet hangen.


Bouwkwaliteit


Zoals aangegeven heeft Samsung de Galaxy TabPro S voorzien van metalen zijdes, deze lopen aan de binnenzijde over in een frame. Hierdoor heeft de Galaxy TabPro S een stevige behuizing. Je kan proberen om de tablet te buigen, maar je krijgt niet al te veel medewerking. De Galaxy TabPro S geeft wel een paar millimeter toe, maar veel is het niet. Het scherm ondervindt er bijvoorbeeld geen hinder van.

Verder heeft Samsung de Galaxy TabPro S erg netjes afgewerkt. Er zijn bijvoorbeeld geen scherpe kantjes te bekennen. Wel hebben alle knoppen last van enige speling als je erop gaat letten, maar bij normaal gebruik is dit verder ook geen echt probleem.