Samsung heeft zojuist op de CES zijn eerste Windows 10 tablet gepresenteerd, de Galaxy TabPro S inclusief toetsenbord-cover, zodat de tablet ook als laptop is te gebruiken. Daarmee gaat Samsung de directe concurrentie aan met de Surface-producten van Microsoft.

Voor mensen die Samsung al langer volgen zal direct opvallen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf ervoor heeft gekozen om een Samsung Galaxy-product uit te rusten met Windows, dat is in het verleden nog nooit gebeurd. Samsung hanteerde voor Windows-producten altijd de naam Ativ en stapt daar nu vanaf.

De Samsung Galaxy TabPro S is een Windows 10-tablet die beschikbaar komt met Windows 10 Home voor consumenten maar ook met Windows 10 Pro voor zakelijke gebruikers. Samsung heeft er bewust voor gekozen om de tablet niet uit te rusten met Android, waarschijnlijk omdat Windows simpelweg beter is in het bieden van productiviteit en multitasking.

Daarnaast laat Samsung zien dat het de hoop in Windows nog niet is verloren, met de komst van Windows 10 gaat Samsung ook weer meer Windows-producten maken. Samsung is in de Benelux niet meer actief met zijn laptops, maar deze Galaxy TabPro S met Windows 10 komt gewoon beschikbaar in de Benelux.

Aan de binnenkant van de Galaxy TabPro S zit een Intel Core M-processor uit de zesde generatie van Intel. De overige specificaties zoals werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de tablet slechts 6,3mm dik is en beschikt over een 12 inch AMOLED-scherm en een accuduur van 10 uur.

De Galaxy TabPro S komt in februari beschikbaar voor 999 euro met Windows 10 Home en voor 1099 euro met Windows 10 Pro.