2min

Tags in dit artikel

, ,

Bugs!

Knettergek wordt je er op den duur wel van, de vastlopers op de meest onverwachte momenten. Het lijkt wel of dit spel zich nog in de bètafase bevindt en dat het einde daarvan nog lang niet in zicht is. Dat er bugs in een spel zitten kan ik me goed voorstellen, maar dat zoiets verkocht mag worden voor een prijs van 50 euro ontgaat me even. Gebruikers van NVIDIA-kaarten moeten tevens oppassen want de nieuwste drivers werken niet goed in combinatie met Empire: Total War. Sega is inmiddels bezig met een tweede patch voor Empire: Total War, de eerste patch die 10 maart te download was loste al een deel van de problemen op. Overigens is de patch alleen te downloaden via het ge-wel-dig goed werkende "Steam", ik wil hier niet teveel op door gaan maar ik heb wel eens betere programma’s gebruikt.

Stoom…

Schokken


Een Core i7 920, 6GB intern geheugen een een ATI Radeon 4870 1GB kregen het spel niet vloeiend draaiende vanwege de bugs. Je zult in het spel ervaren dat je soms tien seconden moet wachten voordat je een eenheid kunt selecteren, dit komt vaak voor bij schepen gestationeerd in een haven. De computer blijft een poosje hangen en kan pas na een aantal seconden weer gebruikt worden. Iets wat ook opvalt is de adviseur bovenin beeld, deze helpt je met het spelen van het spel maar raakt zelf regelmatig in de war en breekt dan zinnen spontaan af of begint aan een nieuw verhaal zonder het oude af te maken.

Wanneer je op internet op zoek gaat naar de oorzaak van de problemen verbaasde ik me erover dat er nog veel meer problemen met het spel zijn. Er zijn gevallen bekend van mensen die de verhaallijn niet eens kunnen starten of naar 30 beurten terug naar het bureaublad gestuurd worden. Het kost daarnaast een behoorlijke bult tijd om een beurt af te wachten. De computer doet idiote zetten of schuift de hele tijd één en dezelfde unit heen en weer.

Irritante Russen…

Eindeloos zeuren


De AI kiest er tevens voor de speler tot in den treuren om een bepaalde gebied te smeken. Zo had ik Marokko veroverd en begon Spanje steevast bij elke afgemaakte beurt te vragen of ik het wilde ruilen tegen Lombardije en wat goudstukken. De enige manier om hier vanaf te komen is door het te accepteren of het aangeboden land zelf te veroveren.