2min

Tags in dit artikel

,

The bullet that will kill me is not yet cast

Ongeveer een jaar geleden kwam Empire: Total War uit, het zou het tot dan toe het beste Total War game moeten worden. Helaas zat het spel barstensvol bugs en konden de meeste users niet fatsoenlijk hun campagne afronden zonder het spel opnieuw te moeten opstarten vanwege de irritante crashes. Zouden ze bij Sega hun fout van een jaar geleden recht kunnen zetten door nu een sterk vervolg op de serie neer te zetten?

Voordat je naar de winkel rent, bekijk eerst goed of je systeem beschikt over genoeg kracht om het spel goed te draaien. Het testsysteem wat ik gebruikte kon met behulp van de CrossFire-opstelling een gemiddelde van 50 FPS behalen (tijdens veld- of zeeslagen). De gekozen instellingen; ‘Alles High inclusief HDR en 2x AA’.

Systeemeisen
Processor Processor: 2.3 GHz CPU met SSE2
Videokaart 256 MB (Shader Model 2B Compatible)geheugen of equivalente DirectX10 kaart met 256MB geheugen
Geheugen 1 GB (XP), 2 GB (Vista/7)
Hardeschijf 15GB vrije ruimte (-> 20GB Steam-versie)
OS Microsoft Windows XP/Vista/7
Bron: SEGA


De pijnbank
Processor Intel Core i7-920
CPU koeler Noctua NH-D14
Videokaart 2x Powercolor 5770 1GB GDDR5 (CF)
Geheugen 6GB Kingston DDR3-2000
Solid State Disk Kingston SSDNow 128GB V-series
Moederbord Asus P6T Deluxe
Voeding Enermax Galaxy 850W
OS Windows 7 x64
Met dank aan NoRRoDMaak kennis met de Fransen


Sega’s Napoleon: Total War is weinig vernieuwend door de wereld beroemde generaal ‘Napoleon’ als onderwerp te kiezen van de nieuwe RTS-game. Dat Nederland in Empire: Total War en zelfs mijn geboorteplaats ‘Emmen’ was meegenomen in de game vond ik stiekem veel spannender. Ondanks dat gegeven heb ik regelmatig gekeken hoelang het nog zou duren voordat ik de opvolger van het door mij toch regelmatig gespeelde Empire: Total War op mijn bureau had liggen. In de nieuwe game zul je kennismaken met de als artillerie getrainde officier Napoleon Bonaparte (15 augustus 1769 – 5 mei 1821) en hem moeten helpen zijn successen opnieuw te behalen.

Deze uitbreiding kwam eigenlijk een beetje als een verrassing. In eerste instantie zou de uitbreiding als downloadable content beschikbaar komen maar met een gewicht van maar liefst 20 GB (uiteindelijk) was dat toch een beetje teveel van het goede. De heren bij Sega hebben toen besloten de game te willen uitbrengen als losse titel en dat werd dan ook zeven maanden geleden bekendgemaakt. Als trouw aanhanger van de Total War serie heb ik halsreikend uitgekeken naar de game en inmiddels beschik ik ook over alle DLC van Empire: Total War, en dan te bedenken dat het spel in den beginnen zo buggy was als een rottend stokbrood.