2min Devices

Review: Samsung Galaxy TabPro S – Aantrekkelijk geprijsd

Introductie

Nog niet zo lang geleden maakte Samsung bekend te stoppen met de verkoop van laptops in Europa. Het Zuid-Koreaanse bedrijf begon de verkoop in 2008, maar wist in ons continent wat verkoop betreft nooit echt door te breken. Nu komt Samsung in zekere zin toch weer met een nieuwe laptop: de Samsung Galaxy TabPro S, draaiende op Windows 10. Je kan het product zien als tablet, maar aangezien Samsung standaard een cover met een toetsenbord en touchpad meelevert is het evengoed een laptop te noemen.

Opmerkelijk is overigens de naamgeving van de Galaxy TabPro S: Samsung reserveerde de Galaxy-merknaam vooralsnog exclusief voor Android-producten, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen, gezien dit apparaat op Windows draait.

Review: Samsung Galaxy TabPro S – Aantrekkelijk geprijsd
Met de Galaxy TabPro S wil Samsung een dun en licht apparaat afleveren, zonder al te veel in te leveren wat betreft systeemprestaties. De Galaxy TabPro S heeft een Core M-processor aan boord, uit de Skylake-reeks van Intel. Deze processor biedt niet alleen de nodige prestaties, maar is ook relatief energiezuinig. Daar moet de accuduur natuurlijk weer op vooruit gaan. Het AMOLED-scherm heeft een wat afwijkende resolutie van 2160 bij 1440 pixels.

Gezien de niet misselijke hardware van de Galaxy TabPro S kan je een redelijk prijskaartje verwachten. Met een adviesprijs van 999 euro vind ik echter dat Samsung het apparaat zeer schappelijk heeft geprijsd. Samsung maakt de Galaxy TabPro S in varianten met 128 en 256GB aan opslagruimte, maar in onze regio is vooralsnog enkel de eerstgenoemde in de winkelschappen te vinden.

Er is ook een duurdere variant van de Galaxy TabPro S, welke wordt uitgerust met Windows 10 Pro in plaats van Home. Voor deze extra geldt een meerprijs van ongeveer 100 euro. Voor nog eens 100 euro extra heeft Samsung een versie met een 4G-module in het assortiment.