2min

Tags in dit artikel

, ,

Managed Server Providers (MSP’s) groeien ontzettend hard. Maar toch gaat nog niet alles van een leien dakje. Wat zijn eigenlijk de obstakels en grootste uitdagingen voor MSP’s?

Concurrentie

Het is logisch dat de MSP-ruimte concurrerend is en en steeds concurrerender wordt. Dit jaar is echter de eerste keer dat concurrentie bovenaan de lijst van MSP-uitdagingen staat. De markt wordt volwassen, en de noodzaak voor MSP’s om unieke en relevante oplossingen aan te bieden neemt daardoor toe.

Interne operaties

Tijdens een ongewone periode als de pandemie is het voor veel bedrijven een hele opgave om de interne bedrijfsprocessen goed op de rit te houden. Hierbij kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld de interne communicatie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het vergt consequentie, nauwlettendheid en zelfreflectie om de interne processen goed te laten verlopen binnen een organisatie.

Technologie of vendor issues

In een wereld waar technologie zich blijft ontwikkelingen, is het van groot belang dat MSP’s meebewegen. Dit kans soms nog een uitdaging zijn. Als voorbeeld van een uitdaging kan het zijn dat klanten van MSP’s graag invloed willen hebben op de tech-stack die ingezet wordt. Dit is een logische ontwikkeling aangezien technologie zich in een rap tempo ontwikkelt. Hierdoor hebben klanten van MSP’s ook steeds meer kennis van technologie, en willen ze betrokken raken bij het proces.

Winstgevendheid

Om de inkomstenstroom op gang te houden, moeten MSP’s overwegen hun portfolio uit te breiden met diensten die ze normaal misschien niet als een terugkerende dienst zouden aanbieden.

MSP’s speelden het afgelopen anderhalf jaar een nóg belangrijkere rol voor het mkb: door de dienstverlening van MSP’s kon het mkb door blijven draaien. Tegelijkertijd werden MSP’s zelf ook met dezelfde uitdagingen geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld aan het werken op afstand en economische onzekerheid. Dit versnelde de digitale transformatie van zowel MSP’s als mkb’ers. MSP’s richten zich namelijk op cloudmigratie, meer samenwerking en investeringen in security-oplossingen. Met deze vernieuwde mindset kunnen MSP’s het mkb blijven ondersteunen bij de transformatie die komen gaat.

Dit is een ingezonden bijdrage van Hans ten Hove, Sales Director Northern Europe bij Datto. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.