3min

Tags in dit artikel

, ,

Met de 3-laagse beveiligingsmethodiek van Insight maak je het hackers wel heel moeilijk.

Het zal je niet zijn ontgaan, databeveiliging is hot. De laatste weken vliegen de nieuwsberichten rondom ransomware en zeroday-aanvallen je om de oren. Gemeentes, ziekenhuizen, bedrijven groot en klein, niemand lijkt meer veilig. Nu was databeveiliging altijd al belangrijk, maar door de recente ontwikkelingen worden meer mensen zich ervan bewust hoe mis het eigenlijk kan gaan, op het moment dát het misgaat. Ook wij worden met grote regelmaat gebeld door bedrijven met een acuut probleem of die er alles aan willen doen om een datalek te voorkomen.
Zeker nu we al ruim een jaar noodgedwongen thuiswerken beginnen we bij Insight de barsten in de systemen te zien. Want ook al waren veel bedrijven al goed op weg met een beweging naar een werkplek in de cloud, toen we vorig jaar ineens allemaal thuis gingen werken, was het voor veel bedrijven flink aanpoten en omschakelen. Hoe krijg je al je medewerkers thuis up & running, om zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen?

Business as usual

Dat is voor velen een prioriteit geweest en zodra dat vraagstuk was opgelost, gingen we weer verder met de orde van de dag. Maar waar we pre-corona veelal op kantoor werkten en achter diens veilige firewall, werkt nu ineens iedereen permanent vanuit huis. En dat blijkt nieuwe problemen met zich mee te brengen. De meeste mensen weten namelijk onvoldoende of zelfs niets af van beveiliging van het eigen thuisnetwerk. Laat staan van de router die ze via hun provider (ooit) eens hebben ontvangen. Een datalek blijkt dan in een klein hoekje te zitten. Denk aan je gamende kinderen, die wel net even wat meer verstand hebben van de router en poorten openzetten om zonder hinder  online te kunnen gamen. Of aan mensen die het bedrijfsnetwerk proberen op te komen via een privétablet, omdat de laptop hélemaal boven ligt. Of aan die zakelijke telefoon die gejat wordt. Ze kunnen stuk voor stuk en allemaal op een andere manier toegang verschaffen aan kwaadwillenden.

Voorkomen is beter

Maar natuurlijk, telefoons worden gejat, kinderen gamen en je wilt gewoon dat je medewerkers altijd en overal even hun mail kunnen checken of kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk. Hoe zorg je er nu voor dat dit zorgeloos kan? Dat die openstaande poort, verloren telefoon of foute mail geen probleem gaat zijn voor je bedrijf? Dat je als het ware de hacker een hak kunt zetten? Daarvoor heeft Insight een 3-lagenmethodiek ontwikkeld. We hebben geanalyseerd hoe hackers ‘zich bewegen’ op devices, binnen de mailbox en het bedrijfsnetwerk en we hebben een manier ontwikkeld die dit op alle lagen kan analyseren, detecteren en kan tegenhouden. Dit om te voorkomen dat jouw bedrijf voorpaginanieuws wordt. Klinkt goed toch? Tijdens de Insight Technologie Conferentie 2021 leggen we er nog veel meer over uit in onze Security-webinar. De conferentie vindt plaats van 8 tot en met 23 april en je kunt gedurende deze periode deze en andere webinars bekijken op een moment dat het jou uitkomt. Schrijf je nu in en verzeker jezelf van het beste advies.

Dit is een ingezonden bijdrage van Erik Westhovens, Security Solutions Architect, Insight. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.