min

Tags in dit artikel

, , ,

Krijg je tijdens het installeren van een programma een "Stack error" en de melding dat er geen "MinSP’s" beschikbaar zijn dan heeft uw computer problemen met het geheugen. Het probleem ontstaat wanneer Windows 95 of 98 een driver probeert te laden die extra geheugen inneemt en Windows dit probeert te compenseren.

Je kunt dit probleem verhelpen door het bestand "system.ini"aan te passen. Ga via Start naar Uitvoeren en type sysedit. Vervolgens ga je naar het venster met de naam System.ini.
In dit venster zoek je de [386enh] sectie. Zoek vervolgens de regel "MinSps" ( zonder aanhalingstekens) en geef daarachter aan hoeveel stacks je wilt hebben, bv 4. De zin luidt dan als volgt:
MinSPs=4

Werkt het nog niet verhoog dan het getal in veelvouden van 4. Dus 4-8-12-16 enz. Wees niet bang teveel geheugen te gebruiken want iedere stack gebruikt slecht 4 Kb.
Mocht de bovenstaande zin niet in Win.ini staan dan moet je hem toevoegen. Na de wijzigingen moet je het bestand opslaan, sluiten en de computer herstarten.

Lees meer