Informatie invullen

Nadat we op ‘Install Now’ hebben geklikt zal Windows eerst om de serial key vragen. Dit kun je ook op een later stadium doen, bedenk wel dat je maar 30 dagen krijgt om te activeren. In dat geval moet je het veld gewoon leeg laten. Ik raad je in ieder geval aan om de serial key nu vast in te vullen.


Vul hier je serial key in.

Na op ‘Next’ te hebben geklikt gaan we verder met het selecteren van de versie. Elke versie van Vista staat namelijk op de dvd, je serial key bepaalt welke versie jij kunt activeren. Dit gebeurt echter pas als Windows voor het eerst is opgestart. Je zult hier dus elke versie kunnen aanklikken. Op deze manier kun je een andere versie dus voor 30 dagen proberen. Selecteer nu de versie die jij gekocht hebt en klik op ‘Next’.


Selecteer hier de versie die je gekocht hebt.

Nu moeten we de gebruikersovereenkomst gaan lezen. Lees hem even goed door en beslis dan of je hem wilt accepteren ja of nee. Zo niet dan kun je niet verder met de installatie. Zo ja, dan zetten we een vinkje bij ‘I accept the license terms’ en klikken we op ‘Next’.


Lees en accepteer de gebruikersovereenkomst.

Volgende stap is het kiezen van het installatie type. Omdat wij met een schone installatie bezig zijn is de optie ‘Upgrade’ geblokkeerd. Wij kiezen dus voor ‘Custom (advanced)’.


Klik op ‘Custom (advanced)’ om door te gaan.

Hier moeten we even opletten. We gaan nu namelijk de harddisk selecteren. Als je maar één harddisk heb dan is de keuze niet zo moeilijk. Heb je echter meerdere harddisks dan moet je even goed opletten dat je niet de verkeerde selecteert.


Selecteer nu de harddisk waar je Vista op wilt installeren.

Voordat we gaan beginnen met het daadwerkelijke installeren gaan we eerst de geselecteerde harddisk formatteren. Dit doen we door op ‘Format’ te klikken en vervolgens bij de waarschuwing op ‘Ok’.


Klik op ‘Ok’ als je zeker weet dat je de harddisk wilt formatteren.

Nu zal de eigenlijke installatie van Windows Vista beginnen. Nu hoef je voorlopig even niks te doen. Zodra Windows klaar is met de installatie gaan we verder op de volgende pagina.


De eigenlijke installatie van Vista is nu begonnen.