Abonneer je gratis op Techzine!

Het bureaublad pictogram-vrij maken

Heb je een dergelijk bureaublad zoals hieronder?Windows pictogrammen verwijderen
Dan gaan we beginnen met alle pictogrammen even netjes weg halen. Het eerste wat we gaan weghalen zijn de "windows-pictogrammen", hiermee bedoel ik de pictogrammen van ‘Deze computer’ en ‘Mijn documenten’.

Je gaat naar je bureaublad, hier klik je op je rechtermuistoets en klik je op Eigenschappen. Nu ben je in de eigenschappen van het beeldscherm en klik je op het Bureaublad-tabblad. Hier zie je onder de lijst met achtergronden de knop ‘Bureaublad aanpassen’, klik hier op. In het venster dat nu verschijnt, kan je de pictogrammen uitvinken.


Prullenbak pictogram verwijderen
Nu we van deze pictogrammen af zijn, gaan we nog een lastpost van het bureaublad verwijderen. Namelijk de prullenbak. Voor XP Pro is het makkelijk om deze tweak uit te voeren. Voor XP home, en andere windows-versies, doen we het op de volgende manier:

Klik op Start, uitvoeren en typ hier: regedit.

Ga nu naar de volgende registersleutel:
KHEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > HideDesktopIcons > NewStartPanel

Voeg hier de volgende D-WORD-registerwaarde toe:
{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

Vul bij Waardegegevens het getal 1 in, en klik op OK.
Sluit nu het register af.

Let op! Volg deze aanwijzingen precies! Ga verder niks veranderen in het register! Ik noch Techzine zijn aansprakelijk voor mogelijk aangebrachte schade.

Ook de prullenbak moet nu verdwenen zijn van het bureaublad. Zo niet, klik dan weer even met de rechtermuistoets op je bureaublad en daarna op ‘vernieuwen’.

Overige pictogrammen verwijderen
Last but not least alle pictogrammen van de geïnstaleerde programma’s en dergelijke. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen door ze allemaal te selecteren en op delete te drukken.Als je wilt kun je natuurlijk de icoontjes laten staan die je echt wilt houden, maar daar is op de volgende pagina ook een andere oplossing voor. ;)

Table of contents