2min

Tags in dit artikel

ObjectDock

ObjectDock installeren
ObjectDock is een programma waarmee je pictogrammen op je bureaublad zet, die groter worden als je er met je muis overheen gaat. Hiermee kunt je dus een aantal pictogrammen op je bureaublad plaatsen van programma’s die je veel gebruikt. Je kunt de gratis versie gebruiken, maar wanneer je ObjectDock Plus koopt kan je er ook tabbladen en meer aan toevoegen.

Wat heb je nodig?


ObjectDock instellen
Na het installeren van ObjectDock kun je deze helemaal naar eigen wens aanpassen. Als je tussen de icoontjes met je rechtermuistoets klikt en daarna op Dock Settings.. kun je hier de grootte, achtergrond en andere opties instellen. Wanneer je met je rechtermuistoets op een icoon zelf klikt, kun je doormiddel van Dock Entry Properties het programma en de icoon wijzigen.



Weericoon toevoegen
Om gebruik te maken van de weericoon, heb je deze website nodig. Hier zoek je een plaatsnaam op, of de plaats die het dichtste in de buurt is en klik je hier op. De code die je nodig hebt, is nu te vinden in de url. Voor Alkmaar is dit bijvoorbeeld deze url: http://www.weather.com/ou…ocal/NLXX0001?from=search

De code waar het om gaat is: NLXX0001.

Klik nu met de rechtermuistoets bij ObjectDock op het tabblad waar je het weerpictogram wil hebben, kies add en dan Weather Docklet. Bij "Enter a zip or country code" vul je de code in en vink je ‘Metric Units’ aan, en klik je op OK.



Het schiet al op, nu als laatst nog een kalender en dan zijn we klaar.

Table of contents